6 Hyvä syy lopettaa työnne

6 Hyvä syy lopettaa työnne

Työn jälkeen töitä ansaita Ph.D. kliinisessä psykologiassa ja saada lisenssin harjoittaa itsenäisesti, Anita Marchesani kertoo elävän unelomaa. “Suuri asema kliinisessä tiedekunnassa suuressa opetussairaalassa, joka työskenteli niskapotilaalla, jolla oli erittäin ainutlaatuinen, hyvin kysytty taitotaso – ja heräsin eräänä aamuna huomaan, etten voinut enää tehdä sitä.”

Marchesani sanoo, että hän ei ole ottanut huomioon pieniä asioita matkan varrella, kuten kunnolla hoitaa omaa stressitasoaan haastavalla potilasväestöllä ja jolla ei ole oikeaa tasapainoa elämässään. “Kun joku on poltettu, ei ole paluuta. Loma tai jopa sapatti ei korjaa ongelmaa. Minun oli lopetettava. ”

Nyt hän toimii uravalmentajana ammattilaisten kanssa estääkseen heitä tekemästä samoja virheitä. “Burnout vie hyviä ihmisiä pois ympäristöstä, jossa heillä voi olla suuri vaikutus”, hän sanoo. “Se on jotain, joka on estettävä, koska kun henkilö pääsee tässä vaiheessa, hänen on lopetettava, mitä he tekevät.”

Tässä on viisi muuta syytä lopettaa työnne.

Et saa maksaa mitä olet arvossa

Jos huomaat, että maksat vähemmän kuin markkinakorko – ja työnantajasi ei ole halukas siirtymään – voi olla aika ajatella lopettamista. “On yllättävää, kuinka monet ihmiset eivät ole koskaan tutkineet palkkatasoa työstään”, Katie Donovan kertoo Equal Pay -neuvotteluista. Hän sanoo usein näkevänsä, että ihmiset saavat 20 prosenttia vähemmän kuin mediaani maksaa heidän kannoistaan.

Vaikka raha ei ole ainoa syy työskennellä työtä, varsinkin jos se on rakastettava, Donovan huomauttaa, että työ on ainoa tapa, jolla useimmat ihmiset tekevät rahaa. “En suosittele lopettaa, ennen kuin sinulla on uusi työpaikka, joka maksaa sinulle mitä markkinat ovat työssä – ainakin tutkimukseen perustuva mediaanipalkka.”

Työssä pitäminen pitkäksi aikaa voi yhdistää ongelman. Äskettäin julkaistun Forbes-artikkelin mukaan samassa yrityksessä keskimäärin yli kaksi vuotta pysyvästi saatat ansaita vähemmän aikaa elämäsi aikana – vähintään 50 prosenttia. Ihmiset, jotka lähtevät muille työpaikoille, voivat työskennellä tiensä ylös palkkatasolle, mutta ne, jotka jäävät, ovat jumissa pieninä korotuksina.

Esimiehesi ei tue sinua

Jos olet tekemisissä haasteiden kanssa, pidä mielessäsi keskustella esimiehesi kanssa heidän kanssaan? Saatko tarvitsemasi tuen? Jos ei, lopettaminen voi tuntua vaihtoehto, sanoo Dale Austin, johtaja Urakehitys Center Hope College.

Ja jos nykyinen pomosi edistetään tai lähtee, tutustu tarkasti suhteeseen, jolla on uusi pomo. “Jos sinulla on jatkuvasti ongelmia uuden johtajan kanssa ilman päätöslauselmia, se voi olla merkki etsimästä muualta, varsinkin jos kyseinen henkilö tekee työsi surkeaksi”, Austin sanoo.

Tehtäväsi muuttuu

Vaikka on aina tärkeää kehittää ja kehittää urasi, joskus yrityksen tarpeet pakottavat työntekijät rooleihin, joita he eivät ole allekirjoittaneet – eivätkä ole kiinnostuneita ottamasta. “Jos sinut vietiin alukselle tekemään yhden tehtävän, ja asema on muuttunut rooliksi, joka ei ole mielenkiintoinen tai urasi tavoitteiden mukainen, niin on järkevää aloittaa etsimällä muualla”, Austin sanoo.

Ei ole tilaa kasvaa

Vaikka todella rakastat yritystäsi, pysyminen voi olla virhe, jos sinulla on vain vähän mahdollisuuksia kehittyä tai tilaisuus kasvattaa taitoja, kertoo Careeranista: Naisen oppaasta menestykseen Collegein jälkeen kirjoittajan Chaz Pitts-Kyser. “Kun olet oppinut kaiken, mitä pystyt asemaan, on parasta siirtyä paikkaan, joka tarjoaa selkeän tien työhön”, hän sanoo.

On varjoisia juttuja meneillään

Olipa kyse epäterveestä kohtelusta tai sinua pyydetään tekemään jotain laittomia tai epäeettisiä, varjostamalla varjoisessa työpaikassa ei ole hyvä idea. Pitts-Kyser sanoo, että syrjintä tai muut ongelmien hallinnointi kieltäytyvät ratkaisemasta ovat merkki siitä, että on aika esittää vääryys tai puhaltaa pilliin – ja löytää yritys, joka kunnioittaa sinua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *