Teslan entistä pettämätön lehdistö: Teslan “puhuja” kertoo, että SEC-yhtiö harhaan sijoittajat

Teslan entistä pettämätön lehdistö: Teslan “puhuja” kertoo, että SEC-yhtiö harhaan sijoittajat

Entinen Teslan työntekijä, joka kutsuu itseään häiritseväksi, on tehnyt muodollisen kärjen Securities and Exchange Commissionin kanssa, joka väittää, että Elon Muskin sähköautoilu aloitti harhaan sijoittajat ja asettaa asiakkailleen riskin.

Martin Tripp – jota Tesla (TSLA) on syyttämässä ja Musk syyttää yrittäessään sabotoida yrityksen – väittää, että Tesla asetti vääriä paristoja ajoneuvoihin ja asetti akun solut vaarallisesti lähekkäin.

Tripp väittää myös, että Tesla on rahoittanut sijoittajille voimakkaasti, kuinka monta mallia 3 yhtiö tuottaa. Tesla väitettiin täyttäneen tilastot jopa 44 prosentilla.

Vihje toimitettiin SEC: n kanssa 6. heinäkuuta, ja lehdistötiedote sen sisällöstä julkistettiin Trippin asianajajan Stuart Meissnerin keskiviikkona.

SEC hylkäsi kommentoida asiaa.

Tesla ei vastannut useisiin pyyntöihin kommentoida.

Yhtiö viime kuussa haastoi Trippia, joka työskenteli Teslan prosessitekniikan teknikona, koska se väitettiin hakkeroivansa valmistuskäytönsä ja varastanut sisäisiä tietoja. Tripp sanoi, että hänet ammuttiin kesäkuussa.

Tripp kiisti syytökset, kutsui itseään ilmiantajaksi ja kertoi, että hän keräsi Teslalle tietoja, että “oli niin vakava, että minulla oli mennä tiedotusvälineille.”

Trippin asianajaja sanoi keskiviikkona, että oikeusjuttu oli “laskettu pyrkimys pilata hänen maineensa ja hiljaa häntä ja muita potentiaalisia Teslaa [ilmiantajia] tulemasta eteenpäin”.

Tripp sanoi lausunnossaan, että hän sai “tukea tonnilta”, koska hän esitteli viime kuussa Teslan vastaisia väitteitä – mutta hän on myös ollut uhkailun ja häirinnän kohteena. Hän sanoi, että hän ja hänen perheensä ovat joutuneet siirtämään.

“Totuuden saaminen on tullut painajaiseksi”, hän sanoi.

Tesla on kamppaillut kuukausien ajan uuden mallin 3 ajoneuvon, yhtiön ensimmäisen massamarkkinoiden auton ja sen liiketoimintamallin kulmakivien tuotannon edistämiseksi. Valmistusvirheiden sarja johti pullonkauloihin ja pitkään viivästyksiin asiakkaille, jotka sijoittivat tilauksia sähkökäyttöiselle sedanille.

Musk lupasi sijoittajia kesäkuussa pidettävässä puhelinkonferenssissa, että tuotanto oli vihdoinkin käynnissä. Viime viikolla lähetettyyn sääntelyyn liittyvästä ilmoituksesta yritys totesi lopulta, että se oli päättänyt viedä yli 5 000 ajoneuvoa viikon kuluessa.

Trippin tekemä hakemus SEC: n väitteiden mukaan Tesla on säännöllisesti epävakaa tuotantoluvuista. Sen tehdasseinässä oleva levy, joka pitää arvion siitä, kuinka monta mallia 3 on valmistettu, on keinotekoisesti täytetty, kärki väittää.

Tripp väittää myös, että Tesla asetti paristot ajoneuvoihin, jotka sisälsivät “vaarallisia lävistysreikiä” avustajansa vapauttamisen mukaan. Se väittää myös, että Tesla “laski ajoneuvojen tekniset tiedot”, mikä aiheutti vaaroja, kuten akun solujen sijoittamista liian lähelle tai väärin kiinnitettyä ajoneuvoon vaarantamalla mahdollisen räjähdyksen.

Lopuksi se väittää, että Tesla “käytti uudelleen järjestelmällisesti sellaisia osia, jotka jo katsottiin romuiksi / jätteiksi ajoneuvoissa ilman turvallisuusnäkökohtia”.

SEC on vuodesta 2011 tarjonnut rahaa kärsivällisille, jotka välittävät uskottavia tietoja liittovaltion arvopaperilakien rikkomuksista. Virasto on paljastanut yli 250 miljoonaa dollaria ilmiantajille monissa tapauksissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *